17:41
30/05/2020
Απάντηση του Υφυπουργού Υγείας για τους ψυκτικούς θαλάμους

Σχεδόν δύο (2) μήνες από τότε που η Ένωσή μας, από κοινού με τα Σωματεία Πειραιώς, Αθηνών και Πύργου Ηλείας, έθεσε το θέμα της αδειοδότησης των γραφείων κηδειών - μελών μας για τη λειτουργία ψυκτικών θαλάμων απευθείας στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αλλά και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και στη συνέχεια ενημέρωσε όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλειος Κοντοζαμάνης μόλις στις 28 Μαΐου 2020, ήτοι με την ουσιαστική λήξη των περιοριστικών μέτρων, απέστειλε έγγραφη απάντηση προς τους έξι Βουλευτές.

Απαξίωσε, ωστόσο, η Κυβέρνηση τους λειτουργούς των γραφείων τελετών, αφού κανένα μέλος της δεν καταδέχθηκε να μας ενημερώσει για το εάν θα γίνει δεκτό ή όχι το αίτημά μας.

Με την απάντησή του, όπως θα διαπιστώσετε, αναφέρεται στην μοναδική από συστάσεως ελληνικού κράτους απλή υγειονομική διάταξη του 1983, η οποία διέπει την ίδρυση και λειτουργία των γραφείων τελετών, ωσάν να μην κρίνεται αναγκαίος ο εκσυγχρονισμός της, για τον οποίο αγωνίζεται συστηματικά και επίμονα η Ένωσή μας, καθόσον κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα από μας ότι δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες ενός ευνομούμενου κράτος δικαίου.

 Ακολουθεί η απάντηση του Υφυπουργού στις αναφορές των Βουλευτών

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221