12:46
15/04/2016
Γραφείο κηδειών στην Κίνα που εκτυπώνει 3D θα σου δώσει ένα νέο πρόσωπο όταν πεθάνεις…

Πριν ένα σώμα παρουσιαστεί στην κηδεία, πρέπει να προετοιμαστεί. Και αν τ ο πρόσωπο έχει υποστεί ζημιές η επισκευή χρησιμοποιείται συχνά. Κερί, γύψο και βαμβάκι είναι να συνηθισμένα υλικά που επιλέγονταν, αλλά τώρα οι Κινέζοι ιδιοκτήτες κηδειών χρησιμοποιούν 3D εκτύπωση για να ανασκευάσει πλήρως χαρακτηριστικά που έχουν χαθεί ή ακόμη κι όταν λείπουν άκρα.
Το γραφείο τελετών Longhua στη Σαγκάη έχει τώρα ¨ένα στούντιο εκτύπωσης 3D για να βοηθήσουν σώματα που έχουν καταστραφεί σε ατυχήματα , πυρκαγιές , ή οτιδήποτε άλλο που έχουν καταστρέψει το αρχικό άτομο. «Είναι δύσκολο για τους συγγενείς να δουν ελλιπή πρόσωπα ή σώματα των αγαπημένων τους, όταν παραστούν σε μνημόσυνα, όπως είπε στη Shanghai Daily ο Liu Fengming στέλεχος του Shanghai Funeral and Internet Service Center «και το μακιγιάζ δεν μπορεί πάντα να τα επισκευάσει επαρκώς».
Όσο η τεχνολογία εκτύπωση 3D είναι πλέον αρκετά συνηθισμένο δεν είναι ένα τέχνα. Αντίθετα είναι είναι απλά ένας άλλος τρόπος για να κάνει τα πράγματα, αυτά που συχνά είναι πιο ακριβή, και πιο συχνά, από χειροτεχνίες. Το Γραφείο κηδειών Longhua προσφέρει αυτό το νέο είδος της ανασυγκρότησης ως επιλογή , με κόστος περίπου 10.000 γιουάν , ή περίπου $ 1.500. Ακόμη και σε περιπτώσεις ακραίας παραμόρφωσης , το ποσοστό επιτυχίας φέρεται να είναι περίπου 95 % , αλλά η διαδικασία διαρκεί μέχρι και μια εβδομάδα
Η υπηρεσία προσφέρει μια επιπλέον επιλογή. Σύμφωνα με τον Liu , οι συγγενείς μπορούν να επιλέξουν να έχουν τους εκπλιπόντες, πιο ελκυστικούς, ή νεότερους από ό, τι ήταν στη ζωή.
Η εγκατάσταση του γραφείου τελετών Longhua χρησιμοποιήθηκε πέρυσι για να επισκευάσει τα πρόσωπα των πυροσβεστών οι οποίοι είχαν σκοτωθεί σε έκρηξη στο λιμάνι Τιαντζίν .
Ωστόσο , αυτή η νέα τεχνολογία ελπίζουν τα γραφεία κηδειών να γίνεται με τη χρήση βιοδιασπώμενων στοιχείων εκτυπωτή στη δουλειά τους, αλλιώς οι αρχαιολόγοι στο μέλλον πρόκειται να κάνει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις.
Πηγή: http://www.fastcoexist.com/3058786/chinas-3-d-printing-funeral-home-will-give-you-a-new-face-when-youre-dead

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221