09:14
19/12/2019
Ηλεκτρονική καταχώρηση όλων των παραστατικών για τους λειτουργούς κηδειών

Σε νέα δεδομένα καλούνται να λειτουργήσουν πιλοτικά το 2020 και υποχρεωτικά από το 2021 όλοι οι επαγγελματίες – επιτηδευματίες και οι λειτουργοί κηδειών γραφείων κηδειών.

Η Ένωση Λειτουργών Κηδειών & Ταριχευτών Ελλάδος, πραγματοποίησε με επιτυχία την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, εκπαιδευτική – ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΑΔΕ».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Μαγνησίας και εισηγητής ήταν η κα. Δημητρίου Λίνα, Sales Manager της Epsilon Net.

Στην ημερίδα συμμετείχαν μέλη της Ένωσης Λειτουργών απ' όλη την Ελλάδα  κι όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος “Είναι σημείο σταθμός, καθώς οι χειρόγραφες αποδείξεις θα πάψουν να ισχύουν. Σύμφωνα με όσα έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και τα ηλεκτρονικά βιβλία ΑΑΔΕ θα ξεκινήσουν πιλοτικά το πρώτο τρίμηνο του 2020 και στη συνέχεια θα υιοθετηθούν απ' όλους τους επαγγελματίες”.

Επισημαίνεται ότι τα παραστατικά εσόδων, ακόμη και τα χειρόγραφα θα πρέπει να αναρτώνται ηλεκτρονικά στη νέα πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, μέσω προγράμματος που οφείλουν να εγκαταστήσουν όλοι οι επαγγελματίες – επιτηδευματίες.

Από την πλευρά της η κ. Λίνα Δημητρίου, δήλωσε ότι η  Epsilon Net, είναι η πρώτη εταιρεία πληροφορικής κι όπως είπε “ασχολούμαστε με προγράμματα που αφορούν λογιστές και επιχειρήσεις. 20 χρόνια βρισκόμαστε στο χώρο. Είμαστε πρωτοποριακοί με κάθετες λύσεις. Η ΑΑΔΕ αναπτύσσει ήδη μια νέα πλατφόρμα όπου όλοι οι επαγγελματίες θα ανεβάζουν όλα τα έσοδά τους μέσα από τα παραστατικά. Μέσω της δική μας πλατφόρμα, δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους τους επαγγελματίες, να ανεβάζουν αυτά τα δεδομένα στο Mydata της ΑΑΔΕ. Η διαδικασία σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ηγεσία της ΑΑΔΕ, θα ξεκινήσει υποχρεωτικά και πιλοτικά το 2020 κι από το 2021 όλοι οι επαγγελματίες θα πρέπει να ανεβάζουν τα έσοδα τους, μέσα στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ”.

Η κ. Δημητρίου παρουσίασε μια λύση στους λειτουργούς, σε σχέση με τα είδη και τον τρόπο που εμφανίζονται στα παραστατικά, καθώς υπάρχει μια ιδιαιτερότητα όσον αφορά στην εμφάνιση, σύμφωνα με τις ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων και πρόκειται για πρόγραμμα εύχρηστο και λειτουργικό για όλο τον κλάδο.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221