18:56
28/07/2020
Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό από αύριο - Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

O επίσημος λογαριασμός της ελληνικής κυβέρνησης στο Twitter εξηγεί, με έναν πίνακα, πού επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας για εργαζομένους και κοινό από την Τετάρτη 29/7.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από αύριο, Τετάρτη 29 Ιουλίου, ως μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, είναι σημαντικό να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής και να αποφεύγονται συναθροίσεις. Παράλληλα, ανέφερε ότι σε 171.138 ανέρχονται οι έλεγχοι που έχουν διεξαχθεί συνολικά, ανά πύλη εισόδου, στη χώρα από την 1η Ιουλίου έως τις 26 Ιουλίου, ενώ αυτήν τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα Covid-19 ανέρχονται σε 429.

Αναλυτικά το tweet της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρει:

Από αύριο, Τετάρτη 29 Ιουλίου, επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας για εργαζομένους και κοινό. Φοράμε μάσκα για να αποτρέψουμε τη διασπορά του κορωνοϊού και μένουμε ασφαλείς!

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, από αύριο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για εργαζομένους και κοινό/πελάτες στα εξής:

καταστήματα λιανικής
γραφεία/υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό, ΔΕΚΟ, τράπεζες,
ιατρεία,
δημοτικά καταστήματα,
καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κ.ά.),
κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε:

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
ταξί για επιβάτες και οδηγούς,
σούπερ μάρκετ,
ασανσέρ,
όπως επίσης και για εργαζομένους στα καταστήματα εστίασης.

ΠΗΓΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221