07:44
25/06/2021
Ορκίστηκαν οι πρώτοι Έλληνες πτυχιούχοι σχολής Επαγγελμάτων Κηδείας στην Κύπρο

Την Πέμπτη 24/6/21 πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης, των τμημάτων του Κολεγίου CDA της Κύπρου. Η εκδήλωση απονομής των πτυχίων αποφοίτησης από την διοίκηση του κολεγίου στους επιτυχόντες των τμημάτων, πραγματοποιήθηκε στο καλοκαιρινό αμφιθέατρο του κολεγίου στη Λευκωσία.

Ήταν μια ιστορική ημέρα, γεμάτη συγκίνηση, δέος και περηφάνια για τους τελειόφοιτους, πτυχιούχους πλέον λειτουργούς κηδειών.

Από την Ελλάδα αριστεύσαντες τελειόφοιτοι του τμήματος επαγγελμάτων κηδείας, ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος, ο Αντιπρόεδρος Κεντρικής Μακεδονίας Νέστωρας Νικολόπουλος, το μέλος της Ένωσης Χριστίνα Καραμαριά, ο Χρήστος Πετσανούκης και από την Κύπρο ο Αντιπρόεδρος Κύπρου Μιχάλης Κυριάκου, η κόρη του Χριστίνα Κυριάκου και η Μαρία Νεοκλέους.

Να σημειωθεί ότι οι φετινοί τελειόφοιτοι είναι οι πρώτοι Έλληνες που παραλαμβάνουν πτυχίο σχολής επαγγελμάτων κηδείας αναγνωρισμένης σχολής από την Δημοκρατία της Κύπρου και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος και οι Αντιπρόεδροι, ευχαρίστησαν τη Διοίκηση και όλους του καθηγητές του Κολεγίου, για τις πολύτιμες γνώσεις που έλαβαν τα δύο αυτά χρόνια, ενώ ήδη ετοιμάζονται και νέοι απόφοιτοι λειτουργοί κηδειών από την Ελλάδα, που φοιτούν στο Κολέγιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα τελευταία χρόνια, η Ένωση Λειτουργών έχει ζητήσει επισταμένως από την ελληνική Πολιτεία, να ενσκήψει πάνω στο ζήτημα της επιμόρφωσης κι εκπαίδευσης των λειτουργών κηδειών, με τη δημιουργία Σχολής Επαγγελμάτων Κηδείας.

Οι λειτουργοί γραφείων κηδειών από την Ελλάδα που επιθυμούν να λάβουν τίτλο σπουδών και να εκπαιδευτούν στο λειτούργημά τους, μεταβαίνουν στην Κύπρο, όπου λειτουργεί Σχολή Επαγγελμάτων Κηδείας, αναγνωρισμένη από το Κυπριακό κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Νίκος Αγγελέτος, χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη, τη δημιουργία εξειδικευμένης Σχολής Επαγγελμάτων Κηδείας (Σ.Ε.Κ.) και στην Ελλάδα, που θα αποβλέπει στην μέριμνα της οργάνωσης και της παροχής εξειδικευμένης εκπαίδευσης.

Όπως δήλωσε «Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που μετά από δύο χρόνια σπουδών, λαμβάνουμε πιστοποιημένο δίπλωμα για το λειτούργημα που επιτελούμε.

Ωστόσο νιώθουμε θλίψη κι απογοήτευση που τόσα χρόνια η ελληνική Πολιτεία, δεν έχει ανταποκριθεί και δείχνει ότι δεν αναγνωρίζει την ανάγκη για εκπαίδευση των λειτουργών κηδειών στη χώρα μας.

Ως Ένωση, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να πιέζουμε προς την κατεύθυνση αυτή, της δημιουργίας Σχολής Επαγγελμάτων Κηδείας, προκειμένου να διασφαλιστεί έστω και παιδαγωγικά το λειτούργημά μας, αφού η Πολιτεία κωφεύει ακόμη και στη στοιχειώδη θεσμική και νομοθετική διασφάλιση κι εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου, που διέπει τη λειτουργία των γραφείων κηδειών πανελλαδικά.

Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος είχε πει ότι «Μια επένδυση στη γνώση αποδίδει το καλύτερο επιτόκιο»… Περιμένουμε αυτό, να το αντιληφθεί και η Πολιτεία…»

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221