17:42
20/10/2021
Παρέμβαση της Ζέττας Μακρή στον Υπουργό Υγείας για τους ψυκτικούς θαλάμους

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Θαν. Πλεύρη, πραγματοποίησε την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν μεταξύ του Υπουργού και της Υφυπουργού, η κ. Μακρή έθεσε το ζήτημα της αναγκαιότητας της δημιουργίας ενός πλαισίου λειτουργίας ψυκτικών θαλάμων από λειτουργούς ιδιοκτήτες γραφείων τελετών με την απαιτούμενη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Για τη δημιουργία του πλαισίου λειτουργίας ψυκτικών θαλάμων, ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι θα εξετάσει με θετική διάθεση την ως άνω πρόταση προκειμένου να συνταχθεί σχετική νομοθετική διάταξη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, έχει καταθέσει Σχέδιο Νόμου στο Υπουργείο για τη λειτουργία ψυκτικών θαλάμων από τους λειτουργούς κηδειών, ενώ επανειλημμένως έχουν σταλεί επιστολές στο παρελθόν στα αρμόδια Υπουργεία, όπου η Ένωση περιγράφει την κατάσταση και τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στις κρατικές δομές στο θέμα των ψυκτικών θαλάμων, καταδεικνύοντας την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης για την παροχή αδείας στα μέλη της Ένωσης Λειτουργών Κηδειών, προκειμένου να θέσουν με δική τους δαπάνη σε λειτουργία, ψυκτικούς θαλάμους, έτσι ώστε να ενισχυθεί άμεσα η υπάρχουσα κρατική υποδομή.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221