14:43
11/06/2020
Παρέμβαση του προέδρου της FIAT IFTA στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα ζητήματα της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος

Με έγγραφό του προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της FIAT IFTA Hiroshi KITAJIMA, ζητά την ανταπόκριση της ελληνικής κυβέρνησης στα αιτήματα που έχουν τεθεί από την Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, όπου μεταξύ άλλων έχει ζητηθεί ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας και η θεσμοθέτηση ενός κατάλληλου εκπαιδευτικού πλαισίου για την παροχή εθνικής εκπαίδευσης.

Ακολουθεί η μετάφραση της επιστολής του Προέδρου της FIAT IFTA και το πρωτότυπο κείμενο της επιστολής προς τον Έλληνα πρωθυπουργό


Εξοχότητα,

Η FIAT-IFTA - Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τελετών Κηδειών που υποστηρίζει τα υψηλότερα πρότυπα κηδείας ιδρύθηκε το 1970 και έκτοτε έχει αποδειχθεί ότι είναι η παγκόσμια πλατφόρμα δικτύου για διευθυντές κηδειών και αποτεφρώσεων, Υπηρεσίες κηδειών και εταιρείες επαναπατρισμού.
Η FIAT-IFTA - είναι διαπιστευμένη ΜΚΟ με το UN ECOSOC που εκπροσωπεί το Γραφείο Κηδείας στον κοινωνικό και οικονομικό τομέα και ως Διεθνής ΜΚΟ με την Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO για την προστασία της Παγκόσμιας Κηδείας σε συνεργασία με τα Εθνικά Μέλη.
Ένα Διοικητικό Συμβούλιο σήμερα με 50 Εθνικά Μέλη κυβερνά την Ομοσπονδία.
HUFES - Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ FUNERAL & EMBALMING είναι Εθνικό Μέλος της FIAT-IFTA για την Ελλάδα.
Εκ μέρους του HUFES, είναι μεγάλη τιμή να επικοινωνήσουμε μαζί σας, τον πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, με το αίτημα να ορίσετε και να αποδεχτείτε το HUFES ως επίσημο εκπρόσωπο συνομιλητή για το προαναφερόμενο θέμα αυτής της επιστολής και να εξετάσετε τα σχετικά επαγγελματικά ζητήματα που, κατά καιρούς, διαβιβάζονται στην κυβέρνησή σας από το HUFES.

Σε μόνιμο συντονισμό με το FIAT-IFTA, στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός της υφιστάμενης εθνικής νομοθεσίας για τη σύσταση και τη λειτουργία των Γραφείων κηδειών σύμφωνα με τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα, όπως αντικατοπτρίζεται στα έγγραφα που είχαν υποβληθεί προηγουμένως στην κυβέρνησή σας από το HUFES.
Αυτό, φυσικά, προϋποθέτει, εκτός από τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας, τη θεσμοθέτηση ενός κατάλληλου εκπαιδευτικού πλαισίου για την παροχή εθνικής εκπαίδευσης.
Είναι η αποστολή της Ομοσπονδίας FIAT-IFTA να επικοινωνεί και να ενημερώνει τις κυβερνήσεις σχετικά με όλες τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα των Υπηρεσιών Κηδειών παγκοσμίως. Αυτό το κάνουμε σε στενή συνεργασία με και υποστηρίζουμε τα Εθνικά Μέλη μας.
Το Εθνικό Μέλος της FIAT-IFTA για την Ελλάδα: Το HUFES έχει την πλήρη υποστήριξη του διεθνούς κλάδου κηδείας για την αντιμετώπιση των νομικών, κοινωνικών, οικονομικών και εκπαιδευτικών πτυχών, καθώς και της καινοτόμου γνώσης του επαγγέλματος κηδείας στην Ελλάδα.

Παραμένουμε πάντα στη διάθεσή σας για να σας ενημερώσουμε, αλλά και να παρέχουμε απαντήσεις σε κάθε ερώτηση που μπορεί να έχει η κυβέρνησή σας.

Με εκτίμηση,
Hiroshi KITAJIMA, Πρόεδρος της FIAT-IFTA Παγκόσμιος Οργανισμός Κηδειών
Emerson DE LUCA, Γραμματέας της FIAT-IFTA

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221