10:28
18/07/2019
Συνάντηση της Ένωσης Λειτουργών με την Αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης και την Προϊσταμένη των Κοιμητηρίων

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου, συνάντηση του Αντιπροέδρου Κεντρικής Μακεδονίας της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νέστωρα Νικολόπουλου με την Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Άννα Αγγελίδου - Πολυχρονιάδου και την Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Διαχείρισης Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου Γεωργία Κουλουμτούρη, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκαν το θέμα του νέου προγράμματος τυχαίας επιλογής τάφου και της αργίας των Κυριακών.

Για το νέο πρόγραμμα τυχαίας επιλογής τάφου, δημιουργείται ζήτημα με τους συγγενείς και ζητήθηκε να υπάρχει εξαίρεση όταν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού, καθώς οι αποστάσεις είναι μεγάλες, ενώ συζητήθηκε και το θέμα με τα ογκώδη φέρετρα που λόγω μεγέθους, είναι δύσκολο να τοποθετηθούν εσωτερικά του ταφώνα, παρά μόνο σε γωνιακά σημεία του Κοιμητηρίου. Η Ένωση Λειτουργών ζήτησε όταν υπάρχουν αυτοί οι δύο παράγοντες(συγγένεια – ογκώδες φέρετρο), να υπάρχει εξαίρεση από το ηλεκτρονικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται.

Επίσης, μετά από ενημέρωση που υπήρξε από τον Προϊστάμενο του Κοιμητηρίου σε συνεννόηση με τη Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε να τελούνται νεκρώσιμες ακολουθίες, συγκεκριμένες πρωινές ώρες την Κυριακή κι όχι τα απογεύματα.

Από πλευράς της Ένωσης, επισημάνθηκαν στη συνάντηση τα προβλήματα που δημιουργούνται από μια τέτοια απόφαση και προτάθηκε και για λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού, να θεσπιστεί γενική αργία.

Η Διοίκηση αφού άκουσε προσεκτικά τα θέματα που τέθηκαν, δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει τη νέα Διοίκηση, προκειμένου να δρομολογηθούν διαδικασίες επίλυσης.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221