09:33
18/05/2020
Τα ζητήματα των λειτουργών γραφείων κηδειών σε τηλεδιάσκεψη με τον Γεν. Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο

Τηλεδιάσκεψη στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Μαΐου, με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο, παρουσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη και μελών της Διοικητικής Επιτροπής, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους επιχειρηματίες της Μαγνησίας, που επλήγησαν από το covid 19.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε κι ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος ο οποίος μαζί με τον νομικό σύμβουλο της Ένωσης Βασίλη Νιζάμη, έθεσαν ζητήματα των λειτουργών γραφείων κηδειών.

Τόσο ο κ. Αγγελέτος όσο και ο κ. Νιζάμης, έθεσαν στον κ. Τριαντόπουλο, ζητήματα που άπτονται του υπουργείου, όπως, η μείωση φορολογίας στις νεκροφόρες, αναστολή πληρωμής παραβόλου για προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, τέλος επιτηδεύματος κι ακατάσχετο.

Επίσης, τέθηκαν και διαχρονικά θέματα του κλάδου, όπως ο εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των γραφείων κηδειών, η δημιουργία σχολής επαγγελμάτων κηδείας, καθώς κι αδειοδότηση λειτουργίας ψυκτικών θαλάμων από τα γραφεία κηδειών, θέμα το οποίο ανέδειξε και πρόσφατα η Ένωση μαζί με άλλα Σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να ενισχυθεί η κρατική υποδομή, μετά και την αδυναμία φύλαξης σορών από δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, στον αγώνα που δίνεται, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα κι ο κ. Τριαντόπουλος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, προτείνοντας μάλιστα, να πραγματοποιηθεί σε χρόνο που θα συναποφασιστεί, ξεχωριστή τηλεδιάσκεψη για τα προβλήματα του κλάδου των λειτουργών γραφείων κηδειών, παρουσία του ίδιου και υπηρεσιακών παραγόντων συναρμόδιων υπουργείων.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221