19:28
26/02/2016
Θιασώτες «πεθαίνουν» σε ροζ φέρετρα για να «αναγεννηθούν» με καλό κάρμα στην Ταϋλάνδη

Θιασώτες «πεθαίνουν» σε ροζ φέρετρα για να «αναγεννηθούν» με καλό κάρμα στην Ταϋλάνδη

Με τα μάτια κλειστά και κρατώντας ένα μπουκέτο λουκέτο ανάμεσα στις παλάμες ο Kriangsak Puangsarn προσεύχεται σιωπηλά πριν κατεβάσει τον εαυτό του σε ένα φέρετρο. Όπως οι βουδιστές μοναχοί που τραβάν ένα σεντόνι πάνω από την κορυφή του φερέτρου, αποσύρει τον εαυτό του στο σκοτάδι, υποβάλλει τον εαυτό του σε έναν συμβολικό θάνατο, πριν αφαιρεθεί το σεντόνι κι αυτός να αναγεννηθεί.

«Ενώ ήμουν ξαπλωμένος ένιωσα σαν να είχα αναστηθεί μία φορά, ένιωσα την κίνηση στα ρούχα» είπε στο AFP. Από τότε που οι μοναχοί ξεκίνησαν για πρώτη φορά να ετοιμάζουν αυτό το τελετουργικό, το 2008 , δεκάδες άνθρωποι έρχονται κάθε μέρα στο ναό Wat Ta Kien, μία ώρα περίπου από την Μπανγκόκ , αναζητώντας την ευκαιρία να ξεκινήσουν και πάλι.

Η τελετή έχει στόχο την απαλλαγή από το κακό κάρμα και να τους βοηθήσει να συμφιλιωθούν με το αναπόφευκτο του θανάτου.

«Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ξεφύγουν από τη γέννησή τους, γερνάνε, αρρωσταίνουν και πεθαίνουν, έτσι αυτό είναι κάτι σαν εξάσκηση, πεθαίνουν πριν πεθάνουν πραγματικά – καθώς όταν πεθαίνει κάποιος το σώμα του τοποθετείται σε φέρετρο ούτως η άλλως» υποστηρίζει ο επικεφαλής του ναού ηγούμενος Phrakru Samusangob Kittiyano.

Οι μοναχοί κάνουν περίπου 12 συνεδρίες την ημέρα, με τα Σαββατοκύριακα αρκετά δημοφιλές. Περίπου 20 άνθρωποι μπορούν να πάρουν μέρος σε κάθε τελετή την φορά και υπάρχει ακόμη κι ένα μεγάλο φέρετρο για ολόκληρες οικογένειες.  Μετά την παραγγελία προσευχών, οι συμμετέχοντες ξαπλώνουν μπροστά από το φέρετρό τους. Μόλις η εντολή δοθεί από τον μοναχό μέσω μικροφώνου, κάθε άτομο ξαπλώνει στο φέρετρο.

Τα φωτεινά ροζ σεντόνια ρίχνονται πάνω στο φέρετρο και αφαιρούνται για να συμβολίσουν τον θάνατο και την αναγέννηση σε ένα τελετουργικό που διαρκεί μόλις ένα λεπτό.  Τα φέρετρα πληρώνονται με δωρεές πιστών που ελπίζουν να βελτιώσουν το κάρμα τους με δωρεές στο ναό.

Μετά από ένα χρόνο αντικαθιστώνται με παλιά φέρετρα που δίνονται σε φτωχές οικογένειες θυμάτων. «Ο φίλος μου, μου είπε για αυτό μετά που είδε ότι είχα κακή τύχη τον τελευταίο καιρό»  είπε η 25χρονη Voravan Satienlerk , η οποία επισκέφτηκε για πρώτη φορά το μέρος, περιστοιχισμένη από φίλους, δήλωσε στο AFP. «Πιστεύω ότι ξαπλώνοντας στο φέρετρο θα βελτιωθεί η ζωή μου» πρόσθεσε στο AFP.

Πηγή: http://www.themalaymailonline.com/features/article/devotees-die-in-pink-coffins-to-be-reborn-with-good-karma-in-thailand

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221