12:45
05/11/2021
Θεσσαλονίκη: «Εκτοξεύτηκαν» οι κηδείες Covid-Δηλώσεις Αντιπροέδρου Νέστωρα Νικολόπουλου

Αλλεπάλληλα ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού καταρρίπτει το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα με τη Θεσσαλονίκη να βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, σ’ ότι αφορά την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία και τους ανθρώπους που χρειάζεται να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι τα γραφεία κηδειών καλούνται για μία ακόμη φορά, όπως τον “μαύρο Νοέμβρη” του 2020, να σηκώσουν το βάρος και να αναλάβουν την ταφή των ανθρώπων που φεύγουν “χτυπημένοι” από τον κορωνοϊό.

Όπως εξηγεί στο GRTimes.gr, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, υπεύθυνος για την Κεντρική Μακεδονία, Νέστωρας Νικολόπουλος, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες δέκα ημέρες τα μισά τουλάχιστον περιστατικά που καλούνται να αναλάβουν τα γραφεία τελετών, αφορούν ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

“Τα κρούσματα που καταλήγουν είναι πάρα πολλά και στη Θεσσαλονίκη, με συνέπεια να έχουμε πάρα πολλές κηδείες Covid-19, σε ποσοστό τουλάχιστον 50% τις τελευταίες δύο εβδομάδες περίπου”, αναφέρει, συμπληρώνοντας ότι είναι κάτι εξουθενωτικό για τους εργαζόμενους του κλάδου, καθώς πρέπει να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, φορώντας ειδικές στολές κλπ.

Ο ίδιος εξηγεί, ότι μπορεί η δουλειά στα γραφεία τελετών να αυξάνεται και να υπάρχει η εντύπωση ότι είναι θετικό για τον κλάδο, όμως προφανώς και είναι ψυχοφθόρο για κάθε άνθρωπο.

Περίπου 800 νεκροί στα κοιμητήρια του Δήμου Θεσσαλονίκης
Την ίδια ώρα, περίπου 800 άνθρωποι έχουν ενταφιαστεί από την έναρξη της πανδημίας στα κοιμητήρια “Αναστάσεως Του Κυρίου” του Δήμου Θεσσαλονίκης που βρίσκονται στην περιοχή της Θέρμης. Η εικόνα μέχρι και σήμερα είναι αποκαρδιωτική, με εκατοντάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας θαμμένους στους “ταφώνες ειδικού σκοπού” να φέρουν την ημερομηνία θανάτου 2020 ή 2021.

Μέσα σε αυτή την “εμπόλεμη” κατάσταση, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης έχει μεριμνήσει για να υπάρχουν σε σταθερή βάση διαθέσιμοι 250 ταφώνες, ούτως ώστε να καλυφθεί η ανάγκη που ενδεχομένως να παρουσιαστεί. “Ευχόμαστε να είναι αχρείαστοι, ωστόσο, επειδή δε ξέρουμε τι μπορεί να γίνει σε δύο εβδομάδες, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι σε κάθε περίπτωση”, αναφέρει στο GRTimes.gr, ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Αβαρλής.

Η χώρα μας πριν από λίγο καιρό κατέγραψε ένα ακόμα θλιβερό ορόσημο της πανδημίας με τους νεκρούς από τον φονικό ιό να «σπάνε» το φράγμα των 15.000.

Πηγή:grtimes

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221