16:20
05/03/2022
Κοπή πίτας της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος.

Μάλιστα την πίτα έκοψε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση. Είναι η πρώτη φορά που αιρετός και μάλιστα Δήμαρχος δίνει το παρών σε εκδήλωση κοπής πίτας της Ένωσης, σε αναγνώριση του έργου και της άψογης συνεργασίας της Ένωσης με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ζέρβας στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με την Ένωση για τα θέματα κοιμητηρίων, επισημαίνοντας ότι στόχος του Δήμου είναι να προχωρήσει σε εξωραϊσμό κι αναβάθμιση του κοιμητηρίου Αναστάσεως του Κυρίου, ενώ δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία και ικανοποίηση αιτημάτων, τα οποία η Ένωση και οι λειτουργοί στη Θεσσαλονίκη τα διεκδικούν πολλά χρόνια.

Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκε ότι, το κοιμητήριο θα κλείνει Κυριακές κι επίσημες αργίες, ενώ θα μιλήσει με τις υπηρεσίες του ληξιαρχείου, προκειμένου ο έλεγχος των δικαιολογητικών που απαιτούνται για να πιστοποιείται ότι ο θανών ή η θανούσα είναι κάτοικος του Δήμου Θεσσαλονίκης και να μπορεί να πραγματοποιηθεί η ταφή στο κοιμητήριο Αναστάσεως του Κυρίου θα γίνεται από το ληξιαρχείο.
Επίσης, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για τη δημιουργία μητρώου επαγγελματιών και συναφών επαγγελμάτων, προκειμένου να παταχθεί οποιαδήποτε μη νόμιμη δράση διαφόρων επιτήδειων στο κοιμητήριο, ενώ μέχρι τον Μάιο - Ιούνιο θα έχουν τοποθετηθεί νέοι ψυκτικοί θάλαμοι στο κοιμητήριο.

Την πίτα ευλόγησε ο Προϊστάμενος του κοιμητηριακού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος, ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά και να συνεχιστεί η καλή συνεργασία με την Ένωση.

Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος υπεύθυνος για τα κοιμητήρια του Δήμου Θεσσαλονίκης Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος που αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία και στην ορθή λειτουργία των κοιμητηρίων καθώς και ο προϊστάμενος κοιμητηρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης Θωμάς Ραμόπουλος.

Χαιρετισμοί
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος, αναφέρθηκε στις ενέργειες της Ένωσης τη διάρκεια της πανδημίας, τις επιστολές και τα διαβήματα προς την Πολιτεία για ζητήματα όπως οι ψυκτικοί θάλαμοι, το σχέδιο Νόμου περί ίδρυσης και λειτουργίας γραφείων κηδειών, σχολές επαγγελμάτων κηδείας κ.α. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων “καθημερινά, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, εργάζεται για τα προβλήματα του κλάδου και δε θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο”.
Ο Αντιπρόεδρος Κεντρικής Μακεδονίας Νέστωρας Νικολόπουλος, αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο της Ένωσης και στα θέματα τα οποία προωθούνται επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι “Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που εκλεγήκαμε είχαμε κι έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο δρόμο. Σε όλη αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε συμπαραστάτες”.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Μιχάλης Παναγιώτου, ο Γενικός Γραμματέας Μακεδονίας Χρήστος Παντέλης και ο Αντιπρόεδρος Θεσσαλίας & Οικονομικός Επόπτης Θωμάς Κωνσταντέλος.

Στην πίτα υπήρχαν δύο φλουριά που αντιστοιχούσαν σε ένα διήμερο στο Πήλιο. Οι δύο τυχεροί ήταν ο Δήμαρχος Κων. Ζέρβας και το μέλος της Ένωσης Δημ. Παρασκευόπουλος.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221