22:18
28/03/2021
Μεγάλο το ενδιαφέρον των λειτουργών κηδειών για τις τοξικολογικές αναλύσεις

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους λειτουργούς κηδειών για τις τοξικολογικές αναλύσεις και τον ρόλο των λειτουργών στον τομέα αυτό, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, το πέμπτο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Τοξικολογική ανάλυση και διερεύνηση ιατροδικαστικών περιστατικών - Ο ρόλος των λειτουργών κηδειών»με εισηγητή τον κ. Αμβρόσιο Ορφανίδη Χημικό – Τοξικολόγο, καθηγητή του Κολεγίου CDA της Πάφου.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με την στήριξη του Κολεγίου CDA της Πάφου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “Ως Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, θεωρούμε ότι οι γνώσεις στο λειτούργημά μας δεν τελειώνουν ποτέ. Η γνώση είναι δύναμη και μέσα από τα διαδικτυακά σεμινάρια της Ένωσης, στόχος μας είναι οι συμμετέχοντες να εμπλουτίσουν και να διευρύνουν τους γνωστικούς τους ορίζοντες”.

Από την πλευρά του ο κ. Ορφανίδης, αναφέρθηκε στην επιστήμη της τοξικολογίας καθώς και στο γεωγραφικό εύρος των υποθέσεων που καλείται να καλύψει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης και το τοξικολογικό εργαστήριο όπου εργάζεται ο ίδιος και το οποίο είναι διαπιστευμένο σε μεγάλο αριθμό παραμέτρων που εξετάζονται.

Όπως ο ίδιος ανέφερε “Όσο υπάρχει θάνατος, υπάρχει και μία τελετή. Η τοξικολογία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την επίδραση των τοξικών ουσιών στους έμβιους οργανισμούς.

Τοξική ουσία μπορεί να είναι οτιδήποτε κι έχει να κάνει και με την ποσότητα ”, ενώ αναφερόμενος στις τοξικολογικές αναλύσεις, τόνισε ότι κάθε βιολογικό υλικό, μπορεί να αποτελέσει δυνητικό υλικό τοξικολογικής ανάλυσης.

Αναφέρθηκε στις ιδιότητες κάθε δείγματος και πως χειρίζονται τα δείγματα αυτά οι τοξικολόγοι, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στις ναρκωτικές ουσίες.

Από πλευράς των συμμετεχόντων κατατέθηκαν πολλές ερωτήσεις προς τον εισηγητή κι εκφράστηκε η επιθυμία, να πραγματοποιηθεί και νέο διαδικτυακό σεμινάριο με ομιλητή τον κ. Ορφανίδη για τις νέες ναρκωτικές ουσίες και τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι λειτουργοί κηδειών.

Το επόμενο διαδικτυακό σεμινάριο, προγραμματίζεται μέσα στον Απρίλιο, όπου εισηγητής θα είναι ο κ. Γιώργος Μποσμαλής Λέκτορας Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών, συνεργάτης του κολεγίου CDA.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221