10:14
11/04/2019
Στη Θεσσαλονίκη η 4η Funeral Expo και το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος

Από τις 10 έως 12 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις της Helexpo, η 4η Έκθεση Funeral Expo από την εκθεσιακή εκδοτική εταιρεία ΑΤΟΥ υπό την αιγίδα της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος και το Σάββατο 11 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Βελλίδειο Συνεδριακό, το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος με θέμα «Αναβάθμιση κι εξέλιξη των λειτουργών κηδειών στις σύγχρονες κοινωνικές απαιτήσεις».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΪΟΥ 2019
ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για το προεδρείο
Ευστάθιος Μιχαήλ
Νικόλαος Αγγελέτος
Μιχάλης Παναγιώτου
Νέστωρας Νικολόπουλος
Χρήστος Παντέλης

Επιστημονική Επιτροπή
Γεώργιος Μποσμαλής
Δρ. Νικόλαος Ράικος
Δρ. Ορθοδοξία Μαστρογιάννη
Βασίλης Νιζάμης
Αντώνης Λουκάς

Συντονιστής
Αντώνης Λουκάς

09:30 – 10.00 Εγγραφές
10:00 Έναρξη
10.00 – 10.30 Χαιρετισμοί
10.30 - 11.00 Αλλαγές για τους λειτουργούς κηδειών μετά το Νόμο 4596/2019
Ομιλητής: Δρ. Γρηγόρης Λέων, Ιατροδικαστής – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών – Forensic Pathology Fellow Φλόριντα (ΗΠΑ) - Πρόεδρος Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας
11.00 – 11.30 Οργάνωση και Διοίκηση Γραφείου και Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων
Ομιλητής: Γεώργιος Μποσμαλής – Λέκτορας Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών, συνεργάτης του κολεγίου CDA
11.30 – 12.00 Δημόσια Υγεία και Ταρίχευση
Ομιλητής: Ορθοδοξία Μαστρογιάννη – Υπεύθυνη Τοξικολογικού εργαστηρίου ιατροδικαστής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης
12.00 – 12.30 Διάλειμμα
12.30 -13.00 Η Ψυχολογική Επιβάρυνση και το Νομικό Πλαίσιο του Επαγγέλματος του Λειτουργού Τελετών και του Ταριχευτή
Ομιλητής: Δρ. Νίκος Ράικος – Αν.Καθηγητής Ιατροδικαστικής και τοξικολογίας Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
13.00 – 13.30 Το αξιολογημένο Δίπλωμα Λειτουργού Τελετών Κηδειών και Ταριχευτή του Κολεγίου CDA
Ομιλητές:
Ευστάθιος Μιχαήλ Διευθυντής του κολεγίου CDA Πάφου – Πρώην Διευθυντής ανώτερης κι ανώτατης εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου
Δρ. Ελένη Ζαγγελίδου, προϊσταμένη της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, συνεργάτιδα του κολεγίου CDA
13.30 – 14.30 Διάλειμμα - Μπουφές
14.30 – 15.00 Χρησιμοποιώντας το μάρκετινγκ για την ανάπτυξη της επιχείρησης σας
Ομιλητής: Κοτζαϊβάζογλου Ιορδάνης - Επίκουρος Καθηγητής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
15.00 – 15.30 Προσωπικά δεδομένα
Ομιλητής: Βασίλης Νιζάμης: Νομικός Σύμβουλος Ε.Λ.Γ.Κ.Τ.Ε.

15.30 – 16.00 Εξελίξεις στην φορολογική Διοίκηση με θετικές επιπτώσεις στην οργάνωση επιχειρήσεων (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΚΛΠ)

Ομιλητής: Νίκος Παπαγιάννης - Οικονομολόγος, Διευθυντής Σύνταξης περιοδικού Epsilon 7

16.00 - 17.00 Ανοιχτή συζήτηση - Ερωτήσεις

17.00 Λήξη Συνεδρίου

Βιογραφικά στοιχεία ομιλητών

Γρηγόρης Λέων


Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων έχει ασχοληθεί με τα πλέον σημαντικά εγκλήματα στην Ελλάδα, ενώ σχολιάζει τακτικά θέματα της επιστήμης του στον τύπο και στην τηλεόραση. Αποφοίτησε από το “Sapienza” της Ρώμης, κατέχει τρία μάστερ και από το 2009 είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα και τη Φλόριντα των ΗΠΑ και διδάσκει στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Κρήτης.
Από το 2014 είναι εκλεγμένος Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο Ιατροδικαστικής. Για το επιστημονικό του έργο έχει βραβευθεί με υποτροφίες, μεταξύ των άλλων, από την UNESCO και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Γεώργιος Μποσμαλής

Ο Γεώργιος Μποσμαλής γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών από το από οποίο απέκτησε πτυχίο Διεθνολόγου με έμφαση στη Στρατιωτική Διπλωματία.
Απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Στρατηγική και Διεθνή Ασφάλεια, με έμφαση στην περιφερειακή ασφάλεια, από το Πανεπιστήμιο του Πλύμουθ της Μεγάλης Βρετανίας.
Είναι κάτοχος επίσης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών ΄΄Ορθόδοξη Θεολογία΄΄ του ΕAΠ, με έμφαση στη διπλωματία της πίστης.

Ορθοδοξία Μαστρογιάννη

Η Ορθοδοξία Μαστρογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977.
Απέκτησε Πτυχίο Χημείας από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστήμιο Πατρών. Ακολούθως πήρε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ιατρική Χημεία.
Είναι διδάκτορας Ιατρικής Χημείας. Έχει δεκάδες δημοσιεύσεις.
Είναι Υπεύθυνη Τοξικολογικού Εργαστηρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης.

Νίκος Ράικος

Ο Νίκος Ράικος απέκτησε Πτυχίο Χημείας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ακολούθως πήρε Πτυχίο Ιατρικής.
Είναι διδάκτορας Ιατροδικαστικής Τοξικολογίας. Έχει μετεκπαιδευτεί σε Ιταλία και Ελβετία. Έχει δεκάδες δημοσιεύσεις και πληθώρα συμμετοχών σε συνέδρια.
Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ευστάθιος Μιχαήλ

Ο Ευστάθιος Μιχαήλ κατέχει τους τίτλους BSc (Hons) και MSc in Electrical and Electronic Engineering από το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και Μάστερ στη Δημόσια Διοίκηση από την Κύπρο.
Εργάστηκε ως Λέκτορας Ηλεκτρολογίας στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία και ως Ανώτερος Λειτουργός Εκπαίδευσης και Διευθυντής στη Διεύθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Τα τελευταία 5 χρόνια είναι Διευθυντής του Κολεγίου CDA Πάφου, στην Κύπρο.

Ελένη Ζαγγελίδου

Η Ελένη Ζαγγελίδου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1965.
Φοίτησε στο Ιατρικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε την ειδικότητα της Παθολογικής Ανατομικής και της Ιατροδικαστικής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Αναγορεύτηκε διδάκτορας του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ. Ακολούθως απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής, της Νομικής Σχολής και των Τμημάτων Οδοντιατρικής και Θεολογίας, στις “Σύγχρονες Ιατρικές Πράξεις: Δικαιική Ρύθμιση και Βιοηθική Διάσταση”. Είναι Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης. Έχει σημαντική επαγγελματική εμπειρία, πλούσιο συγγραφικό έργο και δεκάδες συμμετοχές σε συνέδρια.

Ιορδάνης Κοτζαϊβάζογλου

Ο Ιορδάνης Κοτζαϊβάζογλου είναι Επίκουρος Καθηγητής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.
Συνεργάζεται επίσης με διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το ΙΝΕΠ Θεσσαλονίκης, την Σχολή μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, παράρτημα Β. Ελλάδος, διάφορες επιχειρήσεις κ.ά.

Νίκος Παπαγιάννης

Ο Νίκος Παπαγιάννης αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Από το 2017 βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης μεταπτυχιακού (ΜΠΣ ΕΑΠ, Τραπεζική, Λογιστική και Χρηματοοικονομική).
Ασχολείται από το 1997 μέχρι και σήμερα με διάφορες ιδιότητες σχετικές με το επάγγελμα της λογιστικής (προϊστάμενος λογιστηρίου, οικονομικός διευθυντής, επιβλέπων λογιστής - φοροτεχνικός και σύμβουλος επιχειρήσεων).
Επί σειρά ετών είναι Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού Epsilon 7 και υπεύθυνος της Επιστημονικής Ομάδας της Epsilon Net Α.Ε. Έχει την τύχη να συνεργάζεται με μερικούς από τους κορυφαίους ειδικούς, σε όλα σχεδόν τα πεδία της λογιστικής, της φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας.
Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή των βιβλίων "Φορολογικές λύσεις" (I. Μίχος, Π. Ντινούδης, Ν. Παπαγιάννης, έκδοση 2008), στα βιβλία "Κωδικοποίηση Φορολογικής Νομοθεσίας 2007" και "Κωδικοποίηση Φορολογικής Νομοθεσίας 2008" μαζί με τον κ. Ι. Μίχο.
Έχει συγγράψει το βιβλίο «Πρακτικός Οδηγός Λογιστικής» το 2010, για το οποίο ακολούθησαν δύο επανεκδόσεις, καθώς και το βιβλίο «Πρακτικός Οδηγός Λογιστικής - Η Εφαρμογή των Ε.Λ.Π. στην πράξη» με άλλες δύο επανεκδόσεις.
Επίσης, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες βιβλία φορολογικών και εργατικών θεμάτων ως υπεύθυνος επιμέλειας ύλης, ενώ έχει συγγράψει δεκάδες πρακτικά θέματα και άρθρα για το περιοδικό Epsilon 7, καθώς και άρθρα για τις ιστοσελίδες e-forologia.gr, in.gr, την εφημερίδα Free Money, καθώς και για άλλα μέσα ηλεκτρονικά και έντυπα.
Έχει στο ενεργητικό του εκατοντάδες ώρες διδασκαλίας σε θέματα λογιστικής και φορολογίας όλων των επιπέδων (φοιτητές, αρχάριοι, προχωρημένοι).
Επιπλέον, είναι επί σειρά ετών μέλος της Επιτροπής Φορολογικών θεμάτων και παλαιότερα της Επιτροπής Εργατικών θεμάτων του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221