12:07
09/05/2016
Όταν πεθάνεις, αυτό το σάβανο μανιταριών θα σου φάει το κορμί

Κοινή μοίρα όλων ο θάνατος, κοινότοπες πλην αναγκαίες και οι τελετές ταφής ή και καύσης, κάποιοι όμως στο εξωτερικό, χρόνια τώρα προβληματίζονταν γύρω από το πόση οικολογική συνείδηση κρύβουν οι παραδοσιακές τελετές ταφής.
Η βασική σκέψη ήταν ότι – έξω και μακριά από εμάς – στο φέρετρο η σορός τοποθετείται μετά από επεξεργασία με επιβλαβή για το περιβάλλον τοξικά. Και η καύση, όμως, εκλύει στην ατμόσφαιρα βλαβερά αέρια που επηρεάζουν το κλίμα. Και κάπως έτσι δύο σχεδιαστές επινόησαν ένα κοστούμι - πρακτικά μια ολόσωμη φόρμα- ταφής φτιαγμένο από… μανιτάρια, που ως μύκητες βοηθούν με απολύτως φυσικό τρόπο στη διαδικασία της σήψης, χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον..!

koystoumi manitari1
«Την ιδέα την εμπνεύστηκα από τα ίδια τα μανιτάρια, που είναι ο οργανισμός που αποδομεί καλύτερα από κάθε άλλον στη γη προσμίξεις βαρέων μετάλλων, ενώ τα ένζυμα τους βοηθούν στην αποσύνθεση», εξηγεί ο καλλιτέχνης και σχεδιαστής του κοστουμιού, Jae Rhim Lee. Ο Lee μαζί με τον συνεργάτη του Mike Ma τα τελευταία 6 χρόνια τελειοποιούσαν την ειδική αυτή φόρμα. αυτό το ευρηματικό ρούχο τέλος πάντων, το οποίο περνάει στην αιωνιότητα με τον πιο οικολογικό τρόπο αυτόν που το φορά στο τελευταίο του ταξίδι.
Ραμμένο μαζί με... μανιτάρια, το ρούχο θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά μέσα στους επόμενους μήνες και εγγυάται - ας χτυπήσουμε ξύλο - ότι είναι ο πιο "πράσινος", ο πιο οικολογικός τρόπος για να αποχαιρετίσει κανείς τον μάταιο τούτο κόσμο...
Πηγή: http://www.lifo.gr/now/world/89632

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221